четверг, 19 сентября 2019 г.


ДОГ-ШОУ «СУЗІР'Я ПСІВ»  В КИЄВІ СТАЛО ІСТОРІЄЮ…

Напередодні Dog Show «Сузір'я псів-2019» (МАС-САСІВ), яке присвячене пам`яті видатного українського кінолога Фелікса Йосиповича Поліщука, ми, організатори з «Міжнародної Асоціації Собаківників» (МАС) та Кінологічного об'єднання «Фаворит», запропонували собаківникам згадати, як ми розпочинали свою соціально-благодійницьку просвітницьку діяльність у європейського типу національному проекті  МАС – Brand Dog Show «Поглянемо на світ очима собак», який минулою весною стартував у Львові. Як і той, нинішній проект має на меті не тільки показати все розмаїття собачого світу на прикладі звичайного дог-шоу, а й так само передусім привернути увагу громадськості до проблем безпритульних тварин у місті та головне – вказати на конкретні шляхи їх вирішення!
Dog Show «Сузір'я псів-2019» відкриває, так би мовити, національну КНИГУ ПОШАНИ пам`яті видатних українських кінологів, які своєю працею, своїм життям, залишили по собі значний внесок у розвиток собаківництва України, у підсиленні ролі собак у народногосподарській і просвітницькій діяльності людини, у зміцненні обороноздатності країни, особливо з урахуванням потреб Міністерства оборони в останні роки війни!
Першим ми обрали для вшанування Фелікса Йосиповича Поліщука, кінолога-професіонала, що прийшов в собаківництво у 1948 році і залишився з ньому до останнього дня свого життя.
Співавтор шести підручників з кінології, які були і залишаються єдиними джерелами фахового вивчення предмету у ВУЗах і до нині. Книги Фелікса Поліщука і співавторів надають шанс собакарям стати справжніми знавцями справи, які вже в недалекому майбутті зможуть успішно працювати і в галузі, і в силових структурах України.
Як і на Brand Dog Show «Поглянемо на світ очима собак», що успішно пройшли у Львові та Херсоні, на цьому заході в Києві власники собак і ті, хто тільки думають про те, щоб взяти у дім чотирилапого друга, змогли чудово і корисно відпочити всією сім'єю.
Це шоу відкритий захід для собак всіх порід, які визнані МАС та контракт-партнерами МАС, відомими в світі міжнародними кінологічними клубами.
Собаки, що брали участь у Шоу порід «Планета собак» (МАС-САСІВ), розподілялися по породах, статі і класах: ветерани, малюки (бебі), цуценята, юніори, декілька класів дорослих собак, в т.ч. собак, що мають сертифікати з робочих випробувань різних видів.
Спеціально запрошений суддя All-Round міжнародної категорії Lena Zozulia (Częstochowa, Poland), відмінно відпрацювавши в ринзі, беззаперечно довела свій високий рівень підготовки, як експерта, і продемонструвала широкий спектр кінологічних знань.
Слід вказати, що Оргкомітет реєстрував для участі не лише чистопородних собак, але й позапородних та метисів всіх порід. Ми щасливі, що побачили яскраві виступи собак змішаного походження (англ. Аlmost breed dog та half-breed dog) в показових виступах з аджиліті, обідієнс та фрістайлу.
Власники таких собак весело проводили час у так званому «Барбос-шоу МАС продовжується» (англ. «Barbos-Show МАС go on» ), в рамках якого вони прийняли участь у жартівливих конкурсах, де кожен зміг продемонструвати свої неабиякі здібності собаки, як собаки! Переможцями у конкурсі краси стали учасники: «Малий, але вдалий» – № 201, «Медіум» – №200 та «Велетень» – № 202. Ці красені перемогли також в конкурсах: «Диво-вуха» – №200, «Ненажера» – №202 та «Диво-хвіст» – №201.
Протягом дня постійно проходили показові виступи з кінологічних видів спорту, які представляли аджиліті (Київський клуб з аджиліті «Форсаж», керівник – Ольга Смирнова), рухи під музику (англ. heelwork to music) або танці з собакою у довільному стилі (танець «Незграбна досконалість» під композицію Genesis «I can’
t dance» у виконанні Дар’ї Цапренко з біглем МАРІ), обідієнс (англ. obedience), дог-фрізбі фристайл (Київський спортивний клуб з фризбі «Німбус», керівник – Валентина Резанова), вейтпулінгу (англ. weight pulling), дог-пуллер (англ.dog-puller), канікрос (англ. canicross) тощо. Найзахоплюючим були безперечно показові виступи породних і позапородних собак з аджиліті та ліричні танці з собаками двох чарівних жінок, одній з яких в цьому році виповнилося лише 5 років!
Свої цікаві програми продемонстрували глядачам, в т.ч. ліцеїстам Київського військового ліцею імені Івана Богуна (керівник – Ігор Гордійчук), майбутнім захисникам України, дресирувальні центри «El-Karin» (керівник – Ольга Чарковська) та «Фенікс» (керівник – Тимур Хамітов).
На Dog Show були підведені підсумки національного конкурсу «Собаки-герої», переможцю якого була вручена пам'ятна медаль, яку започаткувала Громадська органiзацiя «Всеукраїнський кiнологiчний козацький кош» (представляла Ніна Антонова). Почесні грамоти «За заслуги в кінології України» від імені МАС та КО «Фаворит» були вручені переможцю минулорічного конкурсу Юрію Забєліну (в якості опера з 25 річним стажем він разом з собакою затримав понад 250 правопорушників) та цьогорічному номінанту Юрію Байдукову,
саперу-кінологу Міністерства оборони України, діючому військовослужбовцю, що тричі побував в зоні АТО, який протягом 5 років служить в Центрі розмінування разом зі своїм службовим собакою РЕМОМ, за фахову високоточну роботу у особистому  розмінуванні понад 100 виявлених собакою мін та фугасів в Краматорську, Слов'янську, Артемівську та в інших населених пунктах сходу України!
Низький уклін Вам, хлопці…
Почесні грамоти «За заслуги в кінології України» від імені МАС та КО «Фаворит» також отримали: Антоніна Місюкова, Анастасія Саакян, Діана Холод, Ігор Гордійчук, Катя Руда, Олена Ковалишина, Лєна Зозуля, Глєб Малич, Олег Панько, Оксана Березіна, Ольга Смирнова, Тимур Хамітов, Ірина Хоменко, Олександр Черкасов та Яворська Наталья.
«Відкрийте для себе собаку» (англ. Discover the dog) – саме так ми назвали широкий комплекс виставкових заходів, покликаних популяризувати собаківництво і формувати психологію «відповідального власника».
Для відвідувачів виставки були організовані стенди, де собакарі початківці отримали можливість «поспілкуватися» з собаками різних порід та їх заводчиками, послухати відповіді тренера-зоопсихолога про «контакт із собакою», отримати консультації з вибору породи, харчування та догляду за цуценятами.
Кожен бажаючий зміг випробувати свого улюбленця у вейтпулінгу – одного із найцікавіших видів важкої атлетики для чотирилапих «богатирів».
Інструктор-кінолог службово-розшукового собаківництва МВС України Юрій Забєлін нікому не відмовив у фаховій перевірці собак на можливості щодо їх роботи по сліду за спеціальною антитерористичною програмою, яка використовується у МВС України.
Маленькі відвідувачі за традицією минулорічних дог шоу МАС та КО «Фаворит» прийняли участь у конкурсі «Намалюй собі друга». А найбільш активні дітлахи разом із дорослими позмагалися у канікросі в забігу на 100 метрівку...
Ми впевнені, що проект «Сузір’я псів» стане свого роду історичним реєстратором видатних кінологів національного собаківництва. І вочевидь, з часом це Dog Show висвітлить всі ролі, які собаки відіграють в житті людей, стане одним з найбільших і найпомітніших явищ в кінології України за останні роки та відкриє нову сторінку у розумінні важливості собаки, як такої, що допомагає людині попри все залишатися Людиною гідною!
Спонсорами та меценатами Dog Show «Сузір’я псів-2019» стали відомі компанії з реалізації готових кормів в Україні:
– ТОВ «ДОМС-ТРЕЙД», ексклюзивний дистриб’ютор продукції канадської корпорації Harrison Pet Products inc лінійки кормів супер-преміум Chicopee;
– Компанія ТОВ «Зооманія» представила сухі корми ТМ «Gheda» (Італія);
– ТМ «Josera» – корм, який виробляють в Баварії (Німеччина);
– інноваційна компанія Bayer (Німеччина);
Контракт-партнери МАС: Кінолого-фінологічна спілка України, МГО «Кінологія». МГО «ЄСВВ», Львівська Обласна Організація Кінології «Тамерлан»/Українського кінологічного об’єднання UKV, Українсько-Канадський проект з реабілітації воїнів АТО з допомогою спеціально підготовлених собак «Друг героя».
 Павло Лєщинський

Комментариев нет:

Отправить комментарий